ZWANGERSCHAPSYOGA

De zwangerschap 

Een tijd van transformatie, verandering, nieuwe mogelijkheden en veranderend bewustzijn is aangebroken. Er groeit nieuw leven in jou en je wilt je voorbereiden op de geboorte. Je wordt je bewust van je levensstijl; je lichaam verandert en eigenlijk voel je je een totaal ander mens. Niet alleen jij verandert, ook de relatie met je partner, familie en vrienden. Je gaat nadenken over je werk, je toekomst en nog veel meer. Je verlangt ernaar bewust te zijn als vrouw en als moeder, je wilt je gezin inspireren. Iedere zwangerschap, elke nieuwe geboorte is een speciaal moment voor een vrouw om haar innerlijke kracht en flexibiliteit te ontdekken. Vanaf ongeveer 16 weken kun je beginnen met zwangerschapsyoga. Er zullen een aantal speciale avonden zijn samen met je partner.

Yoga voor in je zwangerschap:

In Cordium geeft Jacqueline Verschuur de lessen Yoga voor in de zwangerschap.
Eeuwenoude yogatraditie gecombineerd met de ervaring die Jacqueline heeft binnen o.a. de Ouder-en Kindzorg en wijkverpleging geeft een ruim aanbod van technieken, oefeningen en praktische tips die je ondersteunen in je zwangerschap, de band met je kind, je partner en jezelf.

In de les beoefenen we yoga-oefeningen en meditaties speciaal voor in je zwangerschap. Oefeningen om te leren ontspannen, ook als je lichaam gespannen is of als je pijn hebt. De adem is hierin het belangrijkste instrument waarmee we werken. Daarnaast gebruiken we mantra’s en meditatie.

Iedere les komt een specifiek thema aan bod o.a.:

– de transformatie van de zwangerschap
– de zorg voor je lichaam
– het geboorte-proces / de bevalling
– Wat is het effect van spanning en wat helpt jou te ontspannen ?!
– Het opvangen van de weeën
– de 1e 40 dagen na de bevalling…

Er is tijd voor ontspanning en vragen bij een glas thee en je kunt altijd met je vragen bij Jacqueline terecht. Zo nodig maken we een afspraak voor een privé gesprek dat bijvoorbeeld voor de eerstvolgende les plaatsvindt.

Partnerlessen

Je kunt je inschrijven voor partnerlessen. Tijdens deze lessen gaan we dieper in op de ondersteuning die nodig is tijdens de bevalling. Deze avonden zijn echt een moment voor jou en je partner.

 

atmosfeer yoga centrum zwangerschpayoga 2

Zwangerschapsyoga is een goede voorbereiding op de bevalling en het ouderschap

 

Praktische informatie:

De groepsgrootte is ongeveer 8-14 vrouwen.

Je mag soepele, makkelijk zittende kleding aantrekken en een grote handdoek meenemen voor op het matje.

De kosten voor 10 lessen zijn € 125,- In de laatste maand van je zwangerschap mag je per les betalen. Als je eerder bevalt dan uitgerekend krijg je een gedeelte van het lesgeld terug. Je kunt net zoveel lessen volgen als je nodig denkt te hebben. Je kunt dit met Jacqueline bespreken voor of tijdens de lessen.
Diverse zorgverzekeringen geven een gedeeltelijke of volledige vergoeding van de cursuskosten.

Na de bevalling is er een terugkom van moeders en baby’s.                                                              

Zwangerschaps- of babymassage?

LEES MEER

ERVARINGEN VAN CURSISTEN

“Ik heb heel veel gehad aan de yoga tijdens de bevalling ! Ik heb steeds op mijn adem gefocust en daardoor ging het goed. Anders had ik echt niet goed geweten wat ik had moeten doen. Je boodschap is o.a. “Adem en volg je hart “; je reikt heel veel praktische tips en fijne oefeningen aan, laat een heerlijke sfeer proeven en wijst ons op ‘wees jezelf, alles mag’ “

*Vanaf 22u moest ik de weeën gaan weg zuchten en ik was helemaal zen :) had een muziekje in m’n oren (o.a. wahe guru), zat te bewegen op een bal en voelde me krachtig. Ik heb veel gehad aan de golf-gedachte, ‘deze wee gaat zo weer voorbij en de gedachte ‘een wee is goed, het brengt mijn kindje dichterbij’.

“Tijdens mijn zwangerschap waren de lessen een heel fijn, leerzaam , gezellig en ontspannend moment in de week….de informatie die we kregen was heel helder…baat gehad bij een aantal oefeningen voor mijn rug en bekken….het werkte verlichtend op de pijn. Dank voor de warmte , inspiratie & vreugdevolle momenten tijdens de cursus ! Ik heb er heel veel aan gehad !

Bedankt Jacqueline voor alle mooie yogalessen 3 zwangerschappen lang. Ze hebben me veel ontspanning en handvatten voor de bevalling gegeven. En nogmaals dank je wel voor al je fijne lessen!! Een hele verademing (..) elke week weer.

*Ik wil beginnen met je heel erg te bedanken voor alle lessen. Ik heb er tijdens de bevalling en ook nu nog zo veel aan gehad, meer dan dat ik tijdens de lessen had kunnen bedenken. Ik heb veel complimenten gekregen op mijn rust en ademhaling en dit zeg ik zeker niet om te pochen, maar omdat ik zeker weet dat dit komt door de lessen die ik bij jou heb gevolgd. Dit heeft me heel veel vertrouwen gegeven.”

“Wat ik vooral aan de yoga gehad heb, en waarvoor ik je wil bedanken is het overgeven van jezelf aan je lichaam en de weeën. Ik heb elke keer gedacht kom maar op, nog een wee, en jaaaa geroepen en gezucht in plaats van nee. Dank je wel daarvoor.”

“Het lukte heel goed om de weeën weg te zuchten. Ik kreeg er zelfs complimenten voor :-) de yoga heeft me daar goed bij geholpen! Ik wil je heel erg bedanken voor de lessen. Ik vond het heel leuk dat ze zo grappig, maar ook serieus en ontspannen waren. Vooral de ontspannen en no nonsens sfeer hielpen mij om ook lekker te lachen en dat is wel de beste manier om te ontspannen…..”

Dankjewel voor de mooie lessen en fijne tips om de spanning en angst aan te kunnen:” ik blijf bij mijn lijf”  en “ het moment ervaren zoals het is”  heeft me geholpen en ook dat ik mezelf toestemming gaf om mijn angst en piekergedachtes te uiten, zo was ik goed te coachen! “