BABYMASSAGE

Tijdens de zwangerschap zijn moeder en kind volledig met elkaar verbonden. Het kindje wordt voortdurend aangeraakt, gemasseerd, gewiegd…. door o.a. de bewegingen; de hartslag, de adem van de moeder. Het kind voelt zich veilig; geborgen; warm en omhuld. Na de geboorte heeft een kind meer dan ooit lichaamscontact nodig om zich met zichzelf en de omgeving te verbinden en meer vertrouwen en lichaamsbewustzijn te krijgen. De huid is een groot orgaan; het omgeeft ons hele lichaam. Het is een levensbehoefte van ieder mens om aangeraakt te worden.

Massage is een manier om in contact met je kind te zijn. Je geeft jezelf en je kind hier een groot cadeau mee. Niet alleen versterkt het de band tussen ouder en kind, maar ook stimuleert het de interne organen en de circulatie; helpt het te ontspannen (en daardoor beter te slapen) en het helpt je de lichaamstaal van je kind te leren kennen.

Shantala babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage voor baby’s en ook het geven van de massage is ontspannend!

In de cursus leer je stapsgewijs de massagetechnieken; een eenvoudige liefdevolle massage van het hele babylichaampje. De kracht zit in het langzame ritme en de herhaling. Naast de techniek worden praktische tips gegeven over omgaan met baby’s en is er ook ruimte voor uitwisseling van ervaringen van het moeder-zijn (of vader-zijn). Aan het eind van de massage als je baby er nog zin in heeft doen we wat baby yoga oefeningen.

atmosfeer massage 6
atmosfeer dylan
atmosfeer dylan 5
atmosfeer dylan handen
atmosfeer dylan 2

Je kunt een privé les of cursussen in een groep volgen. De cursus is bestemd voor moeders en/of vaders met een baby vanaf ongeveer 6 weken tot 9 maanden. In principe is de massage geschikt van 0-100 jaar, maar het aanleren is gemakkelijker als je kind nog klein is.

Een les bestaat uit 60 minuten. Privé lessen zijn op afspraak in Cordium of thuis. Bij vragen kan je altijd contact met ons opnemen. De lessen worden gegeven door Sira Verschuur en/of Jacqueline Verschuur.

Kosten:
€ 75,- voor 3 lessen incl. reader en massageolie in groepsverband
€ 60,- voor een privé les incl.reader en massageolie.

Kadobon: Wil je een massage cadeau geven ? Er zijn cadeau bonnen te koop via Atmosfeer.

ZWANGERSCHAPS MASSAGE

Het is goed om je lichaam wat extra aandacht te schenken juist tijdens je zwangerschap.
Je baby in je buik groeit en door het toenemende gewicht en je veranderende houding wordt er veel van je lichaam gevraagd. Verwen jezelf met een ontspanningsmassage. Regelmatige massage tijdens je zwangerschap heeft een positieve werking op je (nacht)rust en op je lichaamsbewustzijn. Je maakt minder stresshormonen aan en complicaties tijdens je bevalling kunnen verminderen.

atmosfeer zwangerschapsmassage 2
atmosfeer zwangerschapsmassage

Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten. De massage maakt de spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

Als je voor de eerste keer komt, neem ik voorafgaand aan de massage eerst even de tijd om kennis te maken, daarna word je een uur lang gemasseerd. Een heerlijke ontspanning en verwennerij voor jou… en je baby! Zwangerschapsmassage is een speciale massage die vanaf 20 weken zwangerschap gegeven kan worden. De behandeling bestaat uit een zachte massage van top tot teen afgestemd op jou en je kindje. Je ontvangt de behandeling liggend op je zij en rug, ondersteund door kussens.

INTUïTIEVE ONTSPANNINGSMASSAGE

Een intuïtieve ontspanningsmassage is een manier om mentaal en fysiek tot rust te komen. Spanning, zorgen, emotionele en/of fysieke pijn mogen losgelaten worden. Wanneer je tot rust komt, ontstaat er meer bewustzijn en ruimte. Doordat het zowel buiten alsook van binnen “stiller” wordt kan je beter in contact komen met je gevoel en intuïtie. Het kan je inzicht geven in wat nu voor jou belangrijk is in je leven.

In een aangenaam warme sfeervolle omgeving kom je tot volledige ontspanning. Het karakter van deze massage is rustig ; er wordt nagenoeg niet gesproken. De lichaamsdelen die niet gemasseerd worden zijn steeds afgedekt met aangenaam warme handdoeken. Deze massage wordt gegeven op de blote huid , er wordt gebruik gemaakt van warme, huidvriendelijke olie.

atmosfeer onspanningssmassage 2
atmosfeer onspanningssmassage
atmosfeer onspanningssmassage 3

 

 

 

”Wanneer je tot rust komt, ontstaat er meer bewustzijn en ruimte”