atmosfeer jacqueline babies

Jacqueline Verschuur

Eind 1998 volgde ik de docentenopleiding level 1 & 2. Ik ben internationaal gecertificeerd Kundalini yoga-docente en lerares voor bewuste zwangerschap en geboorte. Ik volgde trainingen kinderyoga en kinderspel, ben intuïtief masseur; docente shantala babymassage. Moeder van 3 kinderen en grootmoeder van 11 kleinkinderen, eigenaar van “Atmosfeer”.
Naast dat ik lesgeef, heb ik jarenlange ervaring in de gezondheidszorg, o.a. als wijkverpleegkundige in de Ouder-en Kindzorg.

Ik had het geluk om met dr. Reshad Feild te mogen leren en werken. Bij hem studeerde ik de kunst en wetenschap van de adem, de essentie van leven. Het leven in het hier en nu in respect voor alles in en om ons heen. De turn (dans van de derwish) is een van de mooiste oefeningen die ik leerde waarin alles samensmelt en waarin alles zichtbaar wordt.

Het werken in de zorg helpt me om bescheiden en mededogend te zijn. Mijn (klein)kinderen helpen me te herinneren aan lichtheid, vriendelijkheid en non-identificatie. De cursisten van Atmosfeer helpen me te herinneren dat het leraar-zijn in wezen van mij vraagt altijd te mogen blijven leren, in de vraag te leven.

            

Ik voel me als mens midden in het leven staan; spiritueel met de voeten stevig op de grond

“Never forget the younger ones” is voor mij de inspiratie om les te geven. Om vrouwen en a.s. moeders te herinneren aan hun talent om lief te hebben; ze te wijzen op hun innerlijke kracht en doorzettingsvermogen.